Hem / Sörmlands Idrottsprofil

Sörmlands Idrottsprofil

Från 1998 har ett särskilt stipendium utdelats till en framstående idrottsutövare inom den sörmländska idrotten, stipendiet är på 50 000 kr. Stipendiaten utses av Stiftelsen Solbackas styrelse i samråd med RF-SISU Sörmland och tilldelas en person som kombinerar idrottslig prestation med studier. Stiftelsen Solbacka och RF-SISU Sörmland genomför intervjuer med tänkbara kandidater och utser därefter Sörmlands idrottsprofil.

Tre kandidater utses och får komma på en intervju. Idrottarens prestation både på- och utanför idrottsarenan bedöms. Därefter utses vem som blir Sörmlands Idrottsprofil. De två kandidater som också var nominerade till Sörmlands Idrottsprofil belönas med ett stipendium på 15.000 kronor vardera.

Kriterier för att bli stipendiat

Tänkbara kandidater ska ha sin ursprungliga idrottsliga bakgrund i Sörmland. Antingen vara aktiv i en sörmländsk förening eller tidigare ha tävlat och varit aktiv i en sörmländsk förening samt kombinerar idrottslig prestation med studier. Stipendierna kan endast tillfalla personer som är mantalsskrivna i Sörmlands län eller som på grund av studier flyttat utanför länet.

Nominera den idrottsprofil du tycker ska vinna

Stipendiet går inte att ansöka om själv utan det sker genom ett nomineringsförfarande. Vem som helst kan skicka in en nominering. Personen du nominierar måste uppfylla kriterierna i stycket ovan. Nominera senast den 31 oktober.

Nominera digitalt

Har nu några frågor eller funderingar kring nomineringen kontakta This is a mailto link (Skriv Sörmlands idrottsprofil i ämnet)


Sörmlands idrottsprofil 2019 - 50.000 kronor
Dino Mujanovic, Team Fighting & Fitness Taekwon-Do, Gnesta

Dino Mujanovic började träna Taekwon-Do redan som 5-åring i Gnestaklubben och tillhör idag juniorlandslaget. Han har vunnit de ädlaste medaljerna på SM, EM och VM-nivå. Senast ett VM-guld i krossteknik för juniorer. Dino är en förebild med stark vilja och mental styrka och dessutom mycket ambitiös när det gäller sina gymnasiestudier.

De övriga två nominerade i denna kategori var:
Rebecka Gustafsson Lönnroth, Nyköpings Kanotklubb och Nicklas Westerberg, Idrottsföreningen För Alla Eskilstuna belönades med 15 000 kronor vardera.